Aldri glem backup!

Er du en av de med halve livet på Pc? 

Da er det smart å begynne å tenke på at ting kan faktisk gå galt, og da er det en fordel at du er forberedt.

Antivirus

Sikkerheten begynner med selve bruken av pc’ en. Det betyr at så lenge du er knyttet til et nettverk eller internett på noe som helst vis, er din maskin sårbar over angrep via internett. I praksis kan hvem som helst da gå inn på din datamaskin og stjele det du har tilgjengelig der, hacke seg inn på dine kontoer, og i verste fall ta kontroll over din pc. Derfor er det viktig å ha god antivirus og brannmur som sikrer din pc mot de forskjellige angrep.

Backup

Så dreier det seg om hva du må gjøre utover antivirus og brannmur. Sørg for at du alltid har backup av det viktige som du har på maskinen, gjerne også selve maskinen, slik at du aldri mister noe når ulykken først er ute. Hva om noen stjeler din laptop for eksempel? Om du da har backup, og sikret din pc på alle mulige måter, så bør det meste av ditt materiale og din informasjon være trygg. Ettersom du har backup har du heller ikke mistet noe av det viktige.

Laptops i klasserom

Forsikring

Det kan også lønne seg å sjekke over dine forsikringsordninger, og hvorvidt det er nødvendig med en egen forsikring. Ofte kan tap av laptop være dekket av reiseforsikringen, eller innbo forsikringen. Om den ikke er dekket av noen av disse, lønner det seg å ha en egen forsikring på laptop, spesielt siden du ofte tar den med deg ut i det offentlige rom.

Skulle laptopen sin hardware bli ødelagt vil detteogså dekkes av garanti og reklamasjon. Det betyr at du ikke trenger å betale noe for en eventuelt reparasjon. Har du da vært smart å kjøpe laptop på et sted med relativt grei service, kan du få lånepc mens den er inne til reparasjon. Men det lønner seg å kjenne rettighetene sine, for det er slettes ikke alltid at de ansatte i butikken kjenner til dem.